Илон Маск ја сели компанијата „Тесла“ од Калифорнија во Тексас

Милијардерот Илон Маск рече дека неговата компанија „Тесла“ ќе ја пресели во Тексас. Компанијата која се занимава со производство на електрични автомобили, во моментов се …

Илон Маск ја сели компанијата „Тесла“ од Калифорнија во Тексас Прочитај повеќе »