(Видео) Град во Норвешка со 225 имиња и место каде што функционира двојазичноста

Главниот град Леуварден во покраината Фрисланд во Норвешка е познат како градот со стотина имиња, пишуваат тамошните медиуми. Ова место е впечатливо по тоа што …

(Видео) Град во Норвешка со 225 имиња и место каде што функционира двојазичноста Прочитај повеќе »