Почина најстарата жена на светот

Најстарата личност на светот, Јапонката Чијо Мијако, почина на 117 години. Тажната вест ја соопшти гувернерот на Канагава, јужно од Токио, местото каде што живеела …

Почина најстарата жена на светот Прочитај повеќе »