(Видео) Кинески сателит го откри најсилниот гама зрак во вселената

Институтот за Висока Енергетска Физика при Кинеската академија и науки и повеќе од 40 институти, на 29 март заедно објавија резултати од истражувањето и откривањето …

(Видео) Кинески сателит го откри најсилниот гама зрак во вселената Прочитај повеќе »