Трагите во пустините на Исток биле мистерија за британските пилоти

Британски пилоти биле првите кои на почетокот на 20 век од воздух забележале чудни линии во пустините во Израел, Јордан и Египет. Се утврдило дека …

Трагите во пустините на Исток биле мистерија за британските пилоти Прочитај повеќе »