Јапонскиот лунарен лендер Hakuto-R сними фотографија во орбитата околу Месечина додека на Земјата се случуваше затемнување на Сонцето

Јапонски лунарен лендер Hakuto-R сними фотографија во орбитата околу Месечина додека на Земјата се случуваше затемнување на Сонцето минатата недела. Станува збор за затемнетиот дел …

Јапонскиот лунарен лендер Hakuto-R сними фотографија во орбитата околу Месечина додека на Земјата се случуваше затемнување на Сонцето Прочитај повеќе »