Може ли да постои вештачка интелигенција како HAL 9000?

Кинематографија неодамна прослави 50 години постоење. Тој е суперкомпјутерот од филмот „2001: Вселенска одисеја“. HAL е способен за продукција и разбирање на говор, препознава лица, …

Може ли да постои вештачка интелигенција како HAL 9000? Прочитај повеќе »