Милијардер призна дека работел како известувач и го шпионирал францускиот претседател

Францускиот милијардер и сопственик на новинската куќа „Монд“, Хавиер Нил, изјавил дека во текот на осумдесетите години, работел за известувачка служба и дека го шпионирал …

Милијардер призна дека работел како известувач и го шпионирал францускиот претседател Прочитај повеќе »