Браќа биле погрешно обвинети за убиство, зад решетки поминале 31 година, а на крајот добиле отштета од 75 милиони долари

Браќата Хенри Меколум и Леон Браун, двајцата Афроамериканци, поминале 31 година во затвор за убиство кое не го извршиле. Тие биле ослободени од затвор во …

Браќа биле погрешно обвинети за убиство, зад решетки поминале 31 година, а на крајот добиле отштета од 75 милиони долари Прочитај повеќе »