Кина го прогласува Хи Јинпинг за доживотен претседател

Кинеската комунистичка партија го сменила уставот за да му овозможи на Хи Јинпинг да остане претседател на неодредено време, вклучувајќи ја двојната граница на мандатот …

Кина го прогласува Хи Јинпинг за доживотен претседател Прочитај повеќе »