Почина Хилда Кондовска, една од пионерите на новинарството за култура во земјава

На 81 годишна возраст, почина Хилдегард – Хилда Кондовска, телевизиски новинар од првите генерации на МТВ. Својата долга и богата новинарска кариера ја започнала во …

Почина Хилда Кондовска, една од пионерите на новинарството за култура во земјава Прочитај повеќе »