Се родија бебиња хималајски тар во скопската Зоолошка

Во скопската Зоолошка градина се родија бебиња и кај хималајскиот тар.  Ови животни се копитари кои живеат на Хималаите во јужен Тибет, северна Индија и …

Се родија бебиња хималајски тар во скопската Зоолошка Прочитај повеќе »