Пентагон сака развој на хиперсонична нуклеарна бомба

Пентагон не е изненаден од новите руски хиперсонични проектили, но се поставува прашањето зошто не ги употреби истите за да добие повеќе пари од американските …

Пентагон сака развој на хиперсонична нуклеарна бомба Прочитај повеќе »