Метеорит се судри со Месечината, снимена најголема експлозија на сателитот на Земјата

Метеорит удрил во Месечината создавајќи огромен кратер на нејзината површина. Моментот од ударот го снимил Даичи Фуџи, шефот на астрономијата во Градскиот музеј Хирацука. Ударот …

Метеорит се судри со Месечината, снимена најголема експлозија на сателитот на Земјата Прочитај повеќе »