Хјуман Рајтс Воч

(Заговор) Ако не се забрани нивното производство, роботите убијци можат да ја збришат целата човекова популација

Директорката од „Хјуман Рајтс Воч“, Мери Варехам, предупреди дека роботите во иднина потенцијално би можеле да избришат и уништат голем дел од човечката популација. Варехам …

(Заговор) Ако не се забрани нивното производство, роботите убијци можат да ја збришат целата човекова популација Прочитај повеќе »

Британците гладуваат, сè поголем број семејства со деца немаат доволно храна за живот

Британската влада ги крши своите обврски според кои треба да им осигура на семејствата доволно храна за живот. Ова е наведено во новиот извештај на …

Британците гладуваат, сè поголем број семејства со деца немаат доволно храна за живот Прочитај повеќе »

Scroll to Top