СЗО прекинува со испитувањата, лекот „Хлорокин“ не ја намалува смртноста кај заразените со коронавирус

Светската здравствена организација соопшти дека ќе ги прекине своите испитувања за лекот за маларија, „хидроксихлорокин“ и комбинациите од лекови за вирусот ХИВ, „лопинавир/ритонавир“, на пациенти …

СЗО прекинува со испитувањата, лекот „Хлорокин“ не ја намалува смртноста кај заразените со коронавирус Прочитај повеќе »