Најголемиот измамник во историјата, на една лага заработил милиони

Грегор Мекгрегор, поранешен војник и авантурист, во 1820 година успеал да се избори за големо парче земја во Средна Америка, земја каде денес се наоѓа …

Најголемиот измамник во историјата, на една лага заработил милиони Прочитај повеќе »