Ива Матиќ

Пилотка, пожарникарка, судијка и диригентка-Македонски жени кои ги рушат стеротипите

Дванаесет приказни од жени кои ги рушат стеротипите и покажуваат дека полот не е пречка, туку можност за оставрување на сонот, беа претставени на изложбата …

Пилотка, пожарникарка, судијка и диригентка-Македонски жени кои ги рушат стеротипите Прочитај повеќе »

(Видео) Ива Матиќ, жената пилот на која ни небото не ѝ е граница: Со позитивна мисла тргнувам на лет

Ива Матиќ е првата жена пилот во Армијата која седна во воен хеликоптер и авион, а денес управува патнички авион во авиокомпанијата Виз Ер. На …

(Видео) Ива Матиќ, жената пилот на која ни небото не ѝ е граница: Со позитивна мисла тргнувам на лет Прочитај повеќе »

Scroll to Top