Јане Петков со нов Гинисов рекорд во пливање во вреќа

Бугарскиот пливач Јане Петков денеска во Охридското Езеро постави Гинисов рекорд откако преплива 3.380 метри во вреќа и врзан со синџири. 64-годишниот Петков почна да плива утрово …

Јане Петков со нов Гинисов рекорд во пливање во вреќа Прочитај повеќе »