Папата кој сакаше да го промени Ватикан умрел по само 33 дена на тронот

Албино Лучијани, познат како Јован Павле I бил папа кој неговите верници го обожавале, а истиот ќе остане запаметен како „насмеаниот папа“. Тој бил подготвен …

Папата кој сакаше да го промени Ватикан умрел по само 33 дена на тронот Прочитај повеќе »