Југословените

Беше еднаш во Југославија – Дали Југословените живееле полошо од граѓаните во Западна Европа?

Во соработка со „Yugopapirom“, се одлучивме да провериме каков бил стандардот на Југословените во споредба со стандардот на жителите во Западна Европа. Јануари 1974: Порастот …

Беше еднаш во Југославија – Дали Југословените живееле полошо од граѓаните во Западна Европа? Прочитај повеќе »

Домазет Лошо – Југословените ги подметнаа пожарите – Ние сме во војна, Хрватска е во војна!

Додека југот на Хрватска со натчовечки напори се бори со пожарот кој беснее низ крајбрежјето, адмиралот Давор Домазет Лошо, има своја теорија за целата оваа …

Домазет Лошо – Југословените ги подметнаа пожарите – Ние сме во војна, Хрватска е во војна! Прочитај повеќе »

Scroll to Top