НАСА испрати летало да истражува нова мистериозна планета

Леталото на американската вселенска агенција НАСА, Nеw Horizons,  кое ја истражуваше планетата Плутон, сега го има прилагодено курсот кон ново тело што се наоѓа надвор …

НАСА испрати летало да истражува нова мистериозна планета Прочитај повеќе »