казниво

Одгледувањето овошје и зеленчук во сопствен двор е казниво дело

Граѓанските права за сопствениците на куќи доживеаја голем удар откако судовите во Флорида потврдија дека одгледувањето билки и растенија во сопствен двор претставува злосторство. Од …

Одгледувањето овошје и зеленчук во сопствен двор е казниво дело Прочитај повеќе »

Носењето муслимански бурки во Австрија во јавност ќе се казнува со 150 евра

Австриската забрана за носење бурки на јавни места стапи во сила уште од минатата недела. Владата соопшти дека тој нов закон ќе помогне во потврдувањето …

Носењето муслимански бурки во Австрија во јавност ќе се казнува со 150 евра Прочитај повеќе »

Scroll to Top