Петров да го стиснеше црвеното копче, ќе настанеше катаклизма

Станислав Петров на 26 септември во 1983 година јавил дека САД лансирале пет ракети со нуклеарни бомби кон Москва. Според воените информации, требало да се …

Петров да го стиснеше црвеното копче, ќе настанеше катаклизма Прочитај повеќе »