САД планирале нуклеарен напад на Виетнам во 1968 година

Американската војска за време на војната во Виетнам планирала да ги нападне северновиетнамските сили со помош на нуклеарно оружје. Но, претседателот на САД Линдон Џонсон …

САД планирале нуклеарен напад на Виетнам во 1968 година Прочитај повеќе »