Во Италија од основно ќе се учи за климатските промени

Италијанскиот министер за образование Лоренцо Фјорамонти изјавил дека неделните часови за климатските промени ќе станат обврзувачки за ученциите во државните основни и средни школи. Фјорамонти …

Во Италија од основно ќе се учи за климатските промени Прочитај повеќе »