Маи

Древните Маи исчезнале затоа што со векови се труеле со жива, сметаат научниците

Древните Маи исчезнале затоа што со векови се труеле со жива, сметаат научниците. Токсичното ниво на загадување со жива, кое најчесто е поврзано со современата …

Древните Маи исчезнале затоа што со векови се труеле со жива, сметаат научниците Прочитај повеќе »

(Видео) Археолози открија подземен свет од древната цивилизација на Маите

Тим на археолози од Полска веруваат дека го пронашле влезот во подземниот свет на древната цивилизација на Маите. Археолозите велат дека откриле докази за принесување …

(Видео) Археолози открија подземен свет од древната цивилизација на Маите Прочитај повеќе »