метеори

(ФОТО) ПАЃААТ ЅВЕЗДИ – Вечерва и во наредните две ноќи дожд од метеори на небото

Овогодинешните „солзи на свети Ловре“, беа најспектакуларни некогаш, тврдат астрономите. Ѕвездите ќе паѓаат во ноќите до крајот на неделата, а освен со телескоп, можеа да …

(ФОТО) ПАЃААТ ЅВЕЗДИ – Вечерва и во наредните две ноќи дожд од метеори на небото Прочитај повеќе »

Подгответе се за најблескавата слика – Стигнува невиден дожд на метеори

Најблескавиот дожд на метеори во историјата на човештвото се случил на 12 август 2017 година. Оваа феноменална слика го осветлува ноќното небо, но постојат индиции …

Подгответе се за најблескавата слика – Стигнува невиден дожд на метеори Прочитај повеќе »

Scroll to Top