(Видео) Принцот на Саудиска Арабија во пустина ќе гради град од 500 милијарди долари

Принцот на Саудиска Арабија, Мухамед бин Саламан, планира во северозападниот дел на земјата да го изгради градот Неом, кој ќе чини повеќе од 500 милијарди …

(Видео) Принцот на Саудиска Арабија во пустина ќе гради град од 500 милијарди долари Прочитај повеќе »