(Видео) Милијардерот Илон Маск сака да става чипови во човечкиот мозок

Компанијата што ја основал Илон Маск, „Неуралинк“, има за цел да ги истражи начините за поврзување на човечкиот мозок со компјутерскиот интерфејс. Сега Маск бара …

(Видео) Милијардерот Илон Маск сака да става чипови во човечкиот мозок Прочитај повеќе »