Почина Никола Матераци креаторот на Ферари Ф 40

Никола Матераци, креаторот на „Ферари Ф-40“, почина на 83 години. Неговото „Ферари Ф40“ е еден од најпосакуваните автомобили во историјата. Ф-40 беше последниот автомобил направен …

Почина Никола Матераци креаторот на Ферари Ф 40 Прочитај повеќе »