никола ристановски

Никола Ристановски е годинешниот добитник на наградата „Александар Лифка“

Maкедонскиот актер Никола Ристановски е добитник на наградата „Александар Лифка“ во регионална категорија на 30-тото издание на Фестивалот на европски филм Палиќ. Покрај Риставновски, наградата …

Никола Ристановски е годинешниот добитник на наградата „Александар Лифка“ Прочитај повеќе »

Никола Ристановски: пет пати ме одбиваа на приемен на Драмски

Македонскиот актер Никола Ристановски, кој веќе неколку години живее и работи во Србија вели дека сакал да се занимава со архитектура, но сепак се пробал …

Никола Ристановски: пет пати ме одбиваа на приемен на Драмски Прочитај повеќе »

Никола Ристановски добитник на гран при на меѓународниот фестивал во Никшиќ

Актерот Никола Ристановски е добитник на наградата гран при за најдобра машка улога на 18. Меѓународен фестивал во Никшиќ во Црна Гора. Наградата ја доби …

Никола Ристановски добитник на гран при на меѓународниот фестивал во Никшиќ Прочитај повеќе »

Тони Михајловски и Никола Ристановски неталентирани за глума

Актерите Тони Михајловски и Никола Ристановски за малку ќе се откажеле од глумата, оти додека биле прва година на Факултетот за драмски уметности, професорите им …

Тони Михајловски и Никола Ристановски неталентирани за глума Прочитај повеќе »

Scroll to Top