Нова Каледонија не сака независност од Франција

Повеќето граѓани на Нова Каледонија, 59.5%, денеска излегоа на референдумот да гласаат против независноста од Франција. Бирачите денеска гласаа на историскиот референдум за самоопределување. Нова …

Нова Каледонија не сака независност од Франција Прочитај повеќе »