Ученици открија нов остров на архипелагот Нова Земја

Архипелагот Нова Земја има нов остров, кој се формирал како резултат на топењето на глечерот. Островот е откриен од ученици со помош на анализа на …

Ученици открија нов остров на архипелагот Нова Земја Прочитај повеќе »