пустина

Розови цвеќиња во пустината Атакама, природен феномен што се случува еднаш во пет години

Најстарата пустина во светот неодамна е покриена со цвеќиња. Оваа сушна област во Чиле без вегетација сега е покриена со розова, виолетова и жолта вегетација. …

Розови цвеќиња во пустината Атакама, природен феномен што се случува еднаш во пет години Прочитај повеќе »

Пустина во Мексико каде што не работат часовниците и радиоуредите

Подрачјето што се наоѓа на 27. северна паралела се приклучи на листата со познати места кои кријат мистериозни тајни, како што се Бермудскиот Триаголник, пирамидата …

Пустина во Мексико каде што не работат часовниците и радиоуредите Прочитај повеќе »

Scroll to Top