Неверојатно добар сочуван римски мозаик откриен на Кипар

Сцените од трките со двоколички на хиподромот на отворениот стадион, се простираат на површина од речиси 26 метри, колку што е и мозаикот долг. Илустрацијата …

Неверојатно добар сочуван римски мозаик откриен на Кипар Прочитај повеќе »