Сончев систем

Сигнал кој дојде длабоко од вселената ги збуни научниците

Сигнал кој бил уловен од длабичините на вселената ги збуни научниците. Деталите од новото откритие се објавени во списанието Nature astronomy, a е наведено дека се …

Сигнал кој дојде длабоко од вселената ги збуни научниците Прочитај повеќе »

Откриена првата планета надвор од нашата галаксија

Астрономите ја открија првата планета надвор од нашата галаксија. Тие пронашле нешто што наговестува дека е планета, слична на нашата, пренесува „Би-би-си“. Досега се пронајдени …

Откриена првата планета надвор од нашата галаксија Прочитај повеќе »