Смртоносен вирус се шири меѓу морските цицачи поради топењето на мразот на Алјаска

Поради топењето на мразот на Алјаска, се шири смртоносен вирус phocine distemper меѓу цицачите, предупредуваат научниците. Вирусот бил откриен во 2004 година, а дошол од …

Смртоносен вирус се шири меѓу морските цицачи поради топењето на мразот на Алјаска Прочитај повеќе »