Во Памплона почна фестивалот на трки со бикови, учесниците се веселат со песна и вино

Неколку десетици илјади луѓе се собраа во шпанскиот град Памплона на фестивалот „Сан Фермин“ кде се одржуваат трките на луѓе со бикови. Фестивалот ќе трае …

Во Памплона почна фестивалот на трки со бикови, учесниците се веселат со песна и вино Прочитај повеќе »