Розови цвеќиња во пустината Атакама, природен феномен што се случува еднаш во пет години

Најстарата пустина во светот неодамна е покриена со цвеќиња. Оваа сушна област во Чиле без вегетација сега е покриена со розова, виолетова и жолта вегетација. …

Розови цвеќиња во пустината Атакама, природен феномен што се случува еднаш во пет години Прочитај повеќе »