воведе

Католичка црква воведе плаќање на милостина со кредитна картичка

За да не заостане во дигиталната доба, Католичка црква во Франција инсталираше терминал за плаќање на милостина со картичка од своите лојални парохијани. Ова дигитално надоградување …

Католичка црква воведе плаќање на милостина со кредитна картичка Прочитај повеќе »

Државата одзема приватни имоти за да им ги додели на мигрантите

Германските власти во градот Хамбург почнаа да одземаат станбени апартмани против волјата на сопствениците за да одговори на огромниот прилив на мигранти во градот. Властите …

Државата одзема приватни имоти за да им ги додели на мигрантите Прочитај повеќе »

Нов изборен предмет на Универзитетот – Студентите ќе ја учат „Историјата на хомосексуалнсота“

Студентите од Универзитетот во Торино, ќе можат брзо да ги слушаат предавањата од новиот предмет „Историја на хомосексуалноста“. Часовите ќе бидат факултативни, а ќе се …

Нов изборен предмет на Универзитетот – Студентите ќе ја учат „Историјата на хомосексуалнсота“ Прочитај повеќе »

Наместо данок на граѓаните, Полска воведе данок за банкарите

Додека банкарите се среќни, граѓаните на државата никогаш нема да бидат среќни! Европската Унија повеќе не знае како да ги контролира земјите како Полска, чии …

Наместо данок на граѓаните, Полска воведе данок за банкарите Прочитај повеќе »

Scroll to Top