Монсанто одбива да замине од Европа – Ќе се патентира целото европско семе

Монсанто најде дупка во Законот за патенти на Европската унија кој на оваа корпорација и овозможува патенти над природните култури како што се брокулата и …

Монсанто одбива да замине од Европа – Ќе се патентира целото европско семе Прочитај повеќе »