Поради страв од нуклеарен напад, Шведска гради засолништа за да ги заштити сите свои жители

Проектот за заштита на населението од нуклеарен напад, кој го подготвува шведската влада би требало да чини околу 500 милиони долари, а од тие пари, …

Поради страв од нуклеарен напад, Шведска гради засолништа за да ги заштити сите свои жители Прочитај повеќе »