Пред 14 години е произведена последната „застава 101“, легендарниот автомобил на поранешна Југославија

Застава 101 или Стокец се произведуваше цели 37 години и во тој период достигна милионски тираж. Произведени се 1.450.458 единици, од кои 224.851 се извезени. …

Пред 14 години е произведена последната „застава 101“, легендарниот автомобил на поранешна Југославија Прочитај повеќе »