Златко Јаќовски го вееше македонското знаме на врвот на светот Монт Еверест

Македонскиот алпинист Златко Јаќовски го искачи највисокиот врв на светот Монт Еверест. Со неговата експедиција, на 19 мај годинава го развеа македонското знаме на висина …

Златко Јаќовски го вееше македонското знаме на врвот на светот Монт Еверест Прочитај повеќе »