знаковен јазик

(Видео) Толкувачка на знаковен јазик стана хит на социјалните мрежи со песните на Ријана

Толкувачката на знаковен јазик Џастина Мајлс за време на полувремето од најгледаниот спортски настан во САД, Суперболот стана хит на социјалните мрежи. Таа ги толкуваше …

(Видео) Толкувачка на знаковен јазик стана хит на социјалните мрежи со песните на Ријана Прочитај повеќе »

Бев фрапиран оти и децата со оштетен слух успеаја да ја слушнат музиката: Јован Ристовски, режисер на првата детска претстава на знаковен јазик

„Три“ е првата детска претстава на знаковен јазик во нашата земја во режија на Јован Ристовски. Претставата имаше премиера лани во Битолскиот народен театар, а …

Бев фрапиран оти и децата со оштетен слух успеаја да ја слушнат музиката: Јован Ристовски, режисер на првата детска претстава на знаковен јазик Прочитај повеќе »

Scroll to Top