Со звуци од елен и куче ги бркаат животните подалеку од возовите

Истражувачи во Јапонија ги опремиле возовите со звучници од кои можело да се слушне лаење на куче и огласување на елен. Ваквите звуци имале цел …

Со звуци од елен и куче ги бркаат животните подалеку од возовите Прочитај повеќе »