„Мета“ подготвува опција за верификација на профилот на „Инстаграм“ и „Фејсбук“

Мета подготвува опција да им понуди на корисниците можност за верификација на профилот на Инстаграм и Фејсбук. Инженерот Алесандро Палуци откри код на Инстаграм, што укажува на можноста услугата да имплементира опција за верификација на профилот за корисниците.

Кодот го споменува терминот „платена сина значка“, кој најверојатно се однесува на синото значке како штиклирање што ќе го добијат проверените корисници на платформата.

Кодот откри и нов тип на претплата, но не е познато дали е директно поврзана со платена верификација.
Твитер ја има својата услуга за претплата  „Блу“, која чини од осум до 11 долари месечно, а на корисниците им овозможува одредени поволности и нови функции.