Тренд шминка за пролет 2018

By
  1. Линија на очите

Eyeliner e секогаш во мода, безразлика дали се работи за поблага варијанта или пак повеќенагласено.

  1. Впечатливи усни

Бојата на кармин ја истакнува женската убавина. Потемните нијанси на кармин даваат  посебна нота на привлечност кај женската половина.

  1. Кафени нијанси

 Кафените нијанси важат за монотони и невпечатливи тонови , но оваа година кафените нијанси дојдоа до израз на ревиите на Dona Karan, Giorgo Armani, J. Mendel, и многу други.

  1. Без шминка!

На ревиите на  Jason Wu и Viktoria Beckam најголем тренд  беше no- make-up style. Сите модели  природната убавина ja истакнаа без маскара и без пудра . За да се постигне природен ефект минимално се користеле стик за усни и руменило  во нежни бои.

5. Лаванда  

Сенките во нијанса на лаванда биле главен make up адут на ревиите на Derek Lam, додека нијансите  на орхидеја главно доминирале на ревиите на Wera Wang.

  1. Нагласени очи

Бронзер

Ќе ви се допадне