(Видео) Малата механичка рака на кинескиот модул Вентијен ги заврши тестовите во вселената

By

Мала механичка рака монтирана на првиот кинески лабораториски модул Вентијен успешно ги заврши тестовите во орбитата, соопштија од Кинеската вселенска агенција (CMSA).

dobivaj vesti na viber

„Со поддршка од тимот на Земјата, малата механичка рака заврши низа тестови, функции и перформанси во орбитата. Сите индекси работеа добро и ги постигнаа очекуваните резултати, соопштија од CMSA.

Тежината и должината на малата механичка рака е нешто помала од 10 метри и се наоѓа на основниот модул. Доста е пофлексибилен и може да врши операции со поголема прецизност.

Тежината и должината на малата механичка рака се околу половина од поголемата механичка рака на основниот модул Tijenhe, која е долга околу 10 метри. Доста е пофлексибилен и може да врши операции со поголема прецизност.

Ќе ви се допадне